Pagina's

woensdag 27 november 2013

Panda Mobile Security op de markt, inclusief anti-diefstalbescherming voor smartphones en tablets

Panda Mobile Security 1.1 voor Android apparaten bevat naast de functies die reeds in haar bèta-versie zaten, nu ook de mogelijkheid om uw toestel te localiseren en beschermen met anti-diefstal. Daarnaast zitten er extra kenmerken in zodat uw toestel op afstand gevolgd, gewist en vergendeld kan worden.

Panda Mobile Security is nu algemeen beschikbaar in Google Play. Deze oplossing beschermt alle mobiele Android apparaten. Naast andere kenmerken, bevat deze nieuwe release geolocalisatie en anti-diefstalbescherming, zodat gebruikers op afstand hun apparaat kunnen localiseren, wissen en vergrendelen:
  • Lokaliseren van apparaat: via een getoonde kaart traceert en volgt u de verloren of gestolen tablet of smartphone;
  • Op afstand vergrendelen: vergrendel het toestel op afstand. Dit voorkomt dat anderen hem onnodig kunnen gebruiken;
  • Op afstand wissen: verwijder alle gegevens op uw apparaat. Zo voorkomt u ongewenste toegang tot al uw vertrouwelijke gegevens op uw toestel en op uw SD-geheugenkaart.

Verbeterde weergave op tablets
Naast bovenstaande nieuwe kenmerken heeft Panda Mobile Security een verbeterde interface die speciaal voor Android tablets werd geoptimaliseerd. Tevens is de optie verbeterd om vragen en suggesties naar het technische team te sturen. 
 “Panda Mobile Security 1.1 verzekert een maximale bescherming voor Android apparaten dankzij een reeks van nieuwe kenmerken: localisatie, anti-diefstal, verbeterde antivirusbescherming en privacy controle. Volgens gegevens die in juni bekend gemaakt werden door het prestigieuze laboratorium AV-TEST, waren er intussen meer dan 900.000 verschillende vormen van malware voor Android in circulatie. In dit geval is het essentieel om een beveiligingsoplossing te hebben dat een complete bescherming biedt voor dit platform, “ zegt Hervé Lambert, Retail Product Marketing Manager bij Panda Security.
Belangrijkste kenmerken
Panda Mobile Security 1.1 bevat:
  • Antivirusbescherming: deze scant op aanvraag nieuw geïnstalleerde apps voordat deze voor het eerst gebruikt worden. Scant ook de inhoud van geheugenkaart;
  • Bescherming tegen gedownloade bedreigingen: scant apps en app-updates voor bedreigingen en ongewenste apps. Dit allemaal zonder de prestatie van het toestel te hinderen;
  • SD-kaart scan: scant automatisch SD-geheugenkaarten voor potentiële bedreigingen;
  • Privacy controle: checkt en geeft de toegangstoestemmingen weer van de geïnstalleerde apps;
  • Procesmanager (task killer): analyseert de activiteit van de apps die geïnstalleerd zijn op het toestel. Ze rapporteert daarbij de grootte van de app, het CPU-verbruik en geheugenverbruik met daarbij de optie om ze te vergrendelen indien nodig;
  • Lokaliseren op afstand: dankzij een kaart traceert en volgt u het verloren of gestolen tablet of smartphone in real-time;
  • Op afstand vergrendelen: vergrendelt onmiddellijk het verloren of gestolen toestel. Zo voorkomt men dat andere ongewenste gasten het toestel gebruiken en toegang hebben tot uw persoonlijke gegevens, zelfs als de SIM-kaart verwijderd is.
  • Op afstand wissen: verwijdert alle gegevens op het apparaat. Zo voorkomt men toegang tot alle vertrouwelijke gegevens dat op het toestel en op de SD-geheugenkaart staat.
Elke dag ontvangt PandaLabs, Panda Security’s malware analyse- en detectielaboratorium, meer dan 206.000 nieuwe malwarebestanden om te analyseren. Van deze bestanden kan ons Collective Intelligence’s systeem bijna 74.000 automatisch analyseren, classificeren en oplossen in bijna 99,6% van de gevallen.

 “Daarenboven verzamelt ons Collective Intelligence systeem wereldwijd informatie van de Panda gemeenschap zodat ze continu verbeterde beschermingsniveau’s kan aanbieden aan al onze gebruikers. Al onze oplossingen genieten van deze vaste bron van kennis en ervaring. Zo kunnen we al onze klanten een veel snellere feedback bezorgen op nieuwe malware die elke dag ontdekt wordt, en dit voor elk platform,” concludeert Lambert.
Momenteel is Panda Mobile Security enkel beschikbaar in ESD-formaat, online in de webshop en in Google Play. Wel maakt dit onderdeel uit van de Panda Global Protection 2014. Deze is nl. multi-device en bevat dezelfde mobiele toepassingen zoals hierboven beschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten