Pagina's

woensdag 27 maart 2013

Verkopen van licenties is nog nooit zo eenvoudig geweest

De Panda Cloud Partner Center console biedt een centraal toegangspunt waarvandaan Panda Security's cloud oplossingen beheerd kunnen worden. Door het gebruik van de console kunnen partners beveiligings en remote monitoring & management diensten aanbieden.

In onze vorige blogpost hebben we het o.a. gehad over de toegevoegde ondersteuning voor Panda Cloud Office Protection Advanced en Panda Cloud Systems Management. Dit stelde partners in staat hun klanten een nog breder scala aan oplossingen te bieden.

Vanaf nu is versie 2.5 van het Panda Cloud Partner Center beschikbaar. De nieuwste versie van de partner console focust zich primair op het verhogen van de autonomie van partners. Het zorgt ervoor dat partners de focus op hun bedrijf kunnen houden en elimineert de tussenkomst van Panda Security. Dit is uniek aangezien er vaak voor eenvoudige taken een beroep op de IT-vendor gedaan moet worden.

Terughalen van licenties


Eén van de nieuwe kenmerken die de onafhankelijkheid van Panda Security vergroot is het vernieuwde licentiemodel. Partners kunnen nu niet alleen licenties op de traditionele manier verkopen, ze kunnen nu ook abonnementen aanbieden (bijv. maandelijkse abonnementen). Dit wordt mogelijk gemaakt doordat licenties van ex-klanten te allen tijde teruggehaald kunnen worden. Als een klant zijn abonnement annuleert en er nog actieve licenties zijn, kunnen partners de console gebruiken om deze licenties terug te halen en ze direct weer toe te wijzen aan een andere klant.

Hoe werkt het terughalen van licenties?


In slechts enkele klikken verwijderd u, aan een klant toegewezen, licenties en haalt u deze terug. U heeft ook de mogelijkheid om de klant in zijn geheel te verwijderen. In de console selecteert u de betreffende klant.  


Klik op Delete bij de licentie en er zal om een bevestiging gevraagd worden. De resterende licentieperiode wordt omgerekend naar volledige jaarlicenties. In de bevestiging wordt de mogelijkheid geboden om de berekening hiervan weer te geven. Licenties kunnen te allen tijde binnen een maand teruggehaald worden zonder dat de licentieperiode verminderd.



Na bevestiging komen de licenties automatisch weer in uw licentievoorraad te staan. De toewijzing van licenties gebeurt in de nieuwe versie van de partner console in real-time. Waar er vroeger gewacht moest worden, zijn ze nu direct beschikbaar voor uw klanten.

Welke mogelijkheden biedt de vernieuwde partner console nog meer?


  • Partners kunnen de gehele licentiecyclus van hun klanten direct vanuit de console beheren (van evaluatie tot verlenging).
  • Partners hebben in één oogopslag een volledig overzicht van al hun klanten.
  • Partners krijgen automatische meldingen over klanten waarvan de licenties dreigen te vervallen.
  • Real-time synchronisatie van licenties. Licenties zijn direct beschikbaar voor de klant vanaf het moment dat ze toegewezen worden.
  • Flexibel licentiebeheer. Partners kunnen licenties voordelig inkopen met behulp van staffels en ze vervolgens gebruiken naar hun behoeften, zonder tussenkomst van Panda Security. Licenties vervallen niet en zijn altijd geldig voor de nieuwste versie van de oplossing.

Zelf kosteloos de mogelijkheden van het Panda Cloud Partner Center ervaren?


Resellers die zich willen aanmelden en van de voordelen van het nieuwe Panda Cloud Partner Center willen profiteren kunnen het Panda Security sales team contacteren, of http://www.pandasecurity.com/netherlands/enterprise/solutions/cloud-partner-center/ bezoeken voor meer informatie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten