Pagina's

woensdag 16 januari 2013

Verwijderen is meestal de beste oplossing


Oplossing voor recente Java lekken.

Afgelopen week is er een nieuw beveiligingslek ontdekt in Java waardoor cybercriminelen eenvoudig jouw computer kunnen overnemen. Dit geldt voor alle computergebruikers die Java geïnstalleerd en geactiveerd hebben in hun browser. Het lek kan via een website misbruikt worden.

Er zijn twee manieren (naast het installeren van een antimalware oplossing natuurlijk) waarop je je computer kunt beveiligen tegen dit lek:

  1. Oracle heeft inmiddels een update uitgebracht die het lek dicht. Update Java om te voorkomen dat cybercriminelen via dit lek je computer kunnen binnendringen. 
  2. Een tweede en effectievere oplossing is het verwijderen van Java van je computer. Miljoenen gebruikers hebben Java geïnstalleerd en gebruiken het nooit. Ben jij zo'n gebruiker? Verwijder Java dan direct. Twijfel je of je het wel of niet gebruikt? Schakel Java dan uit en controleer of al je programma's, inclusief de voor jou belangrijkste websites, nog goed werken. Wanneer alles nog goed werkt, verwijder ook dan Java van je computer.
UPDATE 19 januari: 
Omdat er bijna dagelijks niet lekken worden gevonden in Java raad ik iedereen aan om optie 2 toe te passen; weg met Java!

Om er zeker van te zijn dat Java van je computer is verwijderd, bezoek je deze website en dan zal de volgende melding verschijnen:

Klik niet op de knop onder de melding, want dan wordt Java weer geïnstalleerd ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten